Licemjerstvo čelnika SDP-a Davora Bernardića

HINA / Denis CERIĆ

“Drvlje i kamenje” koje se sručilo na ministricu Gabrijelu Žalac zbog prometne nesteće nije popustio komentirati na sebi svojstven načni šef SDP-a Davor Bernardić.

Očito je zaboravio na ne tako davnu prošlost iz svojega života pa je nepromišljajući izjavio da se nesreća može dogoditi svakom, ali da je u slučaju ministrice Žalac u pitanju vožnja bez valjane vozačke dozvole, što je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske.

Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No, vožnja bez valjane vozačke dozvole je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske, kazao je Bernardić i dodao da bi ministričina ostavka bila moralan čin, ali da „moral i ova Vlada ne idu u istu rečenicu“

U priopćenju iz SDP-a navodi se da je Bernardić postavio pitanje koju poruku tim činom šalje ministrica Žalac i odgovorio protupitanjem: „Da ne moramo imati valjanu dozvolu?“

E pa kad je Davor Bernardić tako moralno osviješten bio bi red da ga podsjetimo na njegov slučaj iz ožujka 2016. godine kada ga je policija uhvalila pijanog kako vozi automobil.

Tako su Davora Bernardića njegovi drugovi za vožnju u pijanom stanju nagradili mjestom predsjednika stranke.

Naime, u ožujku 2016., kao član Predsjedništva SDP-a – uhvaćen u daleko težem nepoštivanju zakona od istekle vozačke dozvole. Zatečen je za volanom vidno alkoholiziran, s čak 0,94 promila u krvi! Tada mu podnošenje ostavke nije padalo na pamet. Štoviše, njegov mentor Zlatko Komadina onako je šeretski odbacio mogućnost da će to naštetiti SDP-u (“Neće, sutra je novi dan, naravno bez pića”), a na pitanje hoće li Bernardića kazniti, odgovorio je – “Ukorit ću ga”.

Na kraju je Bernardić čak i nagrađen – napredovao je do predsjednika SDP-a! Eto, sad je krajnje nisko i bezobrazno da se moralizira pogotovo od strane Bernardića.

Nažalost, sinoć mi se dogodila velika pogreška zbog koje iznimno žalim i koristim ovu priliku da se ispričam kao javna…

Objavljuje Davor BernardićSubota, 5. ožujka 2016.

Dražen Prša