Legenda glazbe Krunoslav Kićo Slabinac u induciranoj komi, bori se za život

Glazbena legenda i bivši saborski zastupnik Krunoslav Kićo Slabinac nalazi se u induciranoj komi i život mu je ugrožen. Stanje mu se zakompliciralo nakon operacije srca.

Ugrađeno mu je nekoliko premosnica pa je posljednjih nekoliko dana u intenzivnoj jedinici KBC-a Zagreb.

To je trebala biti samo rutinska operacija srca, ali je pošla po zlu. Potom su uslijedile još dvije operacije, što je bilo previše za organizam. Zbog toga su ga stavili u induciranu komu.

Pionir rocka i legenda etno glazbe 76-godišnji Krunoslav Kićo Slabinac bori se za život. Trebala je to biti gotovo rutinska operacija srca. No, pošla je po zlu. Nakon prve, uslijedile su još dvije operacije. Previše da bi to organizam podnosio u svjesnom stanju. Zato je stavljen u induciranu komu, prenosi RTL.

Njegov menadžer za inozemstvo i dugogodišnji prijatelj Duško Lokin jutros je jedva susprezao suze.

“Svi smo očekivali za par dana da će izaći i da će biti sve dobro, a onda sam doznao od svojih prijatelja, od Ivana, njegovog sina, da situacija se ne odvija onako kako bi trebala. Danas sam doznao da je na respiratoru. Sad zašto, što, ja to ne znam. Ja mu šaljem svaki dan poruke, ali vidim da on to ne otvara”, kazao je Lokin. 

S Kićom je već 20 godina prijatelj i Željko Krušlin Kruška. Za njega kaže da je čovjek koji tri sata može držati koncert i da cijelo vrijeme kompletna pažnja publike bude usmjerena samo na njega. Vijest da mu se stanje pogoršalo zatekla ga je i rastužila.

Slabinac je nedavno proslavio 50 godina solo karijere. Pjevao je od rocka do bećarca, a za njega kažu kako je najveći showman svoje generacije. 

– Kićo je veliki optimista. Veliki. To znaju samo njegovi najbliži prijatelji i mislim da će iz svega ovoga izaći kao pobjednik, ponovno. Jer nakon moždanoga, ovo bi bilo fantastično. I ja ga čekam. Kićo dragi, ja te čekam – dodao je Lokin. (RTL)