Lavrov u četvrtak u Sjevernoj Koreji

Foto: YouTube

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov posjetit će u četvrtak Sjevernu Koreju i s kolegom Riom Yongom Hoom razgovarati o situaciju na korejskom poluotoku, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo.

Lavrov je rekao da će mu sastanak, koji se događa uoči mogućeg susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kima Jonga Una, pomoći da razumije poziciju S.Koreje.

Šef ruske diplomacije nada se da se sastanak Kim-Trump neće svesti na međusobnu razmjenu optužbi.

“Podupiremo promjene koje se događaju u odnosima između dviju Koreja, između Pyongyanga i Washingtona”, rekao je Lavrov, prenosi agencija RIA.

“Doista se nadamo da ti razgovori neće završiti ultimatumima”, istaknuo je.

Bijela kuća objavila je u utorak kako je spremna da se planirani summit između Trumpa i Kima održi 12. lipnja kako je i bilo planirano.

Trump je ranije u utorak potvrdio da bivši šef sjevernokorejske obavještajne službe Kim Yong Chol putuje u New York, dok se nastavljaju pripremni razgovori za planirani susret na vrhu američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika.

Sadašnji potpredsjednik središnjeg odbora vladajuće Radničke stranke, Kim će biti najviši dužnosnik koji za posljednjih 20-tak godina posjećuje SAD. (H)