Povezite se

Vijesti

Latino večer 2019. u Petrinji

Objavljeno

-

Već 11. godinu za redom članovi Plesnog kluba Petrinia – najbolji plesači Hrvatske pripremili su plasnu večer uz latino ritmove na Gradskom kupalištu u Petrinji.

Brojni posjetitelji i ljubitelji plesa su imali prilike pogledati mnoštvo talentiranih plesača koji su osvojili mnogobrojne nagrade.
Ovu manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Darinko Dumbović te čestitao svim plesačima na odličnim uspjesima, uloženom trudu i naporu te im poželio sreću u budućnosti.

“Naše gradsko kupalište još je jednom mjesto susreta svih generacija, a posebno djece i mladih, ali i svih koji se osjećaju mladim bez obzira na svoje godine.
Stalno ulažemo u naše kupalište, želimo da ono preko ljeta bude dnevni boravak našim građanima, sa brojnim sadržajima i aktivnostima. Projekt Grad na Kupi ušao je u IP!
Večeras je ovo sve uređenije mjesto plesna pozornica na kojem nam Plesni klub Petrinia pokazuje rezultate svoga višegodišnjeg rada.
Plesači i članovi „Petrinie“ odlični sportski ambasadori Petrinje jer i ovom prigodom osim predstavljanja svojih plesnih umijeća publici predstavili i značajne rezultate koje su postigli u ovoj natjecateljskoj sezoni. 


Plesni klub Petrinia organizira Latino večeri od samih početaka kluba i ovom prigodom žele predstaviti javnosti sve što su napravili kroz proteklu sezonu, a ono čime se posebno ponose jest činjenica da je svaka sezona za njih više nego uspješna, na čemu im čestitam.
Drago mi je da vidimo sinergiju i zajedništvo Petrinie, Društva Naša djeca i Pop rock škole. Ovo je još jedan kulturni događaj u našem gradu u ljetnoj shemi, ali i doprinos projektu Grad – prijatelj djece, gdje i kroz ovakve aktivnosti dajemo kvalitetu života djece u našem gradu.
Čestitam svima koji su organizirali ovu latino večer, drago mi je da je događaj ovako posjećen i da građani , kao i uvijek podržavaju kvalitetu.” – zaključio je gradonačelnik.

Svijet

Sjeverna Makedonija raspisala izvanredne parlamentarne izbore

Published

on

Parlament Sjeverne Makedonije u nedjelju je raspušten, a predsjednik Sobranja Talat Džaferi raspisao je izvanredne parlamentarne izbore za 12. travnja, osam mjeseci prije isteka aktualnog mandata.

Promatrači smatraju da je to velik test za proeuropsku politiku socijaldemokrata bivšega premijera Zorana Zaeva.

Potez koji je poduprlo 108 zastupnika u parlamentu koji broji 120 mjesta, uslijedio je nakon Zaevljeve ostavke podnesene prošli mjesec nakon što Europska unija još jednom njegovoj zemlji nije odredila  datum početka pregovora o pristupanju.

Zaevljev kabinet zamijenila je prijelazna vlada na čelu s ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim.

“Potpisao sam odluku (o određivanju datuma) za održavanje prijevremenih izbora 12. travnja”, rekao je zastupnicima Džaferi. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u subotu da će podržati otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o pristupanju EU-u, ako Europska komisija u ožujku pozitivno ocijeni napredak tih država.

Francuska je prošle godine blokirala početak pregovora s te dvije balkanske države tražeći se da prije toga promijeni metodologija pregovora i da Skopje i Tirana učine više u borbi protiv korupcije.

Sjeverna Makedonija je kandidatkinja za članstvo od 2005. i da bi uklonila blokadu Grčke čak je promijenila naziv države. 

Ucitavanje vijesti

Svijet

Najmanje 40 Amerikanaca koji se evakuiraju s kruzera zaraženo koronavirusom

Published

on

Dodao

Najmanje 40 Amerikanaca od njih četristotinjak koji se evakuiraju s kruzera Diamond Princess, čiji su putnici zadržani u karanteni blizu japanske obale, zaraženo je koronavirusom.

“Zaraženi američki državljani liječit će se u japanskim bolnicama”, rekao je za CBS Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za zarazne bolesti.

Sjedinjene Države istodobno evakuiraju ostale američke državljane s kruzera, ali na dobrovoljnoj bazi.

Dosad je američke putnike stiglo više desetaka autobusa. Oni će potom zrakoplovima biti prevezeni u Sjedinjene Države, gdje će 14 dana provesti u karanteni.

“Ako se kod nekih putnika za vrijeme putovanja zrakoplovom razviju simptomi bolesti, bit će premješteni u poseban dio zrakoplova”, rekao je Fauci.

Otprije zaraženi putnici zadržat će se na liječenju u japanskim bolnicama.

Jedan je američki putnik rekao da želi ostati na kruzeru do kraja karantene 19. veljače jer ga je strah vožnje s ostalim putnicima, najprije u autobusu pa potom u zrakoplovu.

Brod s 3711 putnika i članova posade stavljen je u karantenu početkom veljače, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hong Kongu pozitivan na novi koronavirus.

U nedjelju je zaraženima proglašeno 355 osoba. One su hospitalizirane, no nije poznato obuhvaća li taj broj i američke državljane.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Dvoje izbodeno u sukobu u ugostiteljskom objektu na Savskoj

Published

on

PU Zagrebačka izvijestila je da je oko 18.30 došlo do sukoba tri osobe u jednom ugostiteljskom objektu na Savskoj cesti u Zagrebu.

Iz policije su priopćili da je oko 18.30 došlo do sukoba između tri osobe.

U tom sukobu dvije su osobe ozlijeđene oštrim predmetom. Kako se doznaje, prevezene su u bolnicu.

Očevid je u tijeku.

Uskoro opširnije.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije