Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj

Izvor: Ratko Mavar/Lider

Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji “Žene u biznisu” proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.

Potpredsjednica za strategiju, poslovni rast i razvoj Atlantic Grupe na prvo mjesto liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 740 milijuna eura.

1. Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe
2. Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga
3. Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR
4. Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria
5. Ivana Bratanić, predsjednica Uprave Euroherc osiguranja
6. Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb
7. Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma
8. Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria
9. Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave KTC-a
10. Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG

Drugo mjesto osvojila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, dok je treća predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Četvrta je predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria Liana Keserić, peta predsjednica Uprave Euroherc osiguranja Ivana Bratanić, a slijede predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb Anita Letica, članica Uprave Hrvatskog Telekoma Nataša Rapaić te glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria Ruža Tomić Fontana.

Predsjednica Uprave KTC-a Daliborka Kranjčić osvojila je deveto mjesto najmoćnijih poslovnih žena u državi, a deseto Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG.

Na jubilarnoj desetoj konferenciji Žene u biznisu objavljena je i rang-lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a njihova upravljačka moć ove godine iznosi 33,8 milijardi eura, što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je iznosila 36 milijardi eura. S druge strane, upravljačka moć 50 najmoćnijih predsjednica uprava porasla je s 3,6 milijardi na 5,1 milijardu eura.

Lider, u suradnji s tvrtkom Bisnode, već 16 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa rangiranih prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini.

Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora. Pritom se za posebnu listu deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć u obzir uzimaju i ‘mekši’ kriterij kao što je utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.