Kvarner se tresao cijelu noć, ljudi spavali u automobilima

Područje Kvarnera treslo se cijelu noć. Prema podacima Europskog-mediteranskog seizmološkog centra, nakon potresa magnitude od 3,7 po Richteru koji je riječko područje oko 22:40, regiju je pogodio i niz nešto slabijih potresa.

Oko sat vremena kasnije, točnije u 23:54, seizmografi su zabilježili novi potres magnitude 3,3 po Richteru, a onda je oko 4 ujutro zabilježeno novo podrhtavanje tla jačine 2,9 po Richteru s epicentrom kod Selca.

Rano ujutro, oko 6:30, je jugoistočno od Crikvenice zabilježen još jedan potres s epicentrom od 2,2 po Richteru.

“Javljam se iz Klimna cijelu noć podrhtava tlo svakih skoro tridesetak minuta se trese sad u 4:04 je bio ponovno jači. Užas, bojim se zaspati, turisti su zbunjeni i uplašeni”, napisala nam je jedna čitateljica.

“Cijelu noć se čula i osjećala tutnjava, uz povremene jače udare, i još uvijek traje u nešto slabijem intenzitetu, jako neugodno”, napisala nam je čitateljica koja se nalazi na Krku.

“Od onog jačeg potresa oko 22:40 se ne prestaje tresti. Otprilike svakih sat vremena se osjete jače kratkotrajne vibracije, a između do 6 ili više slabijih”, javila nam je čitateljica iz Jadranova.

Kako doznajemo, serija potresa prouzrokovala je i manju materijalnu štetu. Kako nam javlja čitatelj koji se nalazi u Driveniku kod Jadranova, s jedne stare obiteljske kuće padala je žbuka i boja, javlja Index.hr.

“Mnogi su noć probdjeli u dvoriśtima ili spavali u automobilima ili pri otvorenim vratima kuća. Da je riječ o panici svjedoče brojni stanovnici koji su osobne stvari za slučaj bijega”, napisao nam je čitatelj iz Drivenika.