Kustić: Finale u Vinkovcima bit će festival hrvatskog nogometa

Izvor: Dražen Prša

Direktor natjecanja i infrastrukture Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o natječaju za obnovu prvoligaških terena, te finalu hrvatskog kupa između Dinama i Hajduka koje će se igrati 23. svibnja u Vinkovcima.

Kustić je istaknuo kako je HNS zaključio natječaj za obnovu prvoligaških terena te odabrao dva najbolja ponuđača, kako bi se moglo krenuti u završne pripreme za projekt.

Šest hibridnih travnjaka bit će postavljeno u Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva), Puli, Zaprešiću, Koprivnici i Vinkovcima, a ukupna vrijednost radova iznosit će između 30 i 32 milijuna kuna. To je najveći projekt u povijesti HNS-a, a u ugovoru je jasno kako sve mora biti završeno do početka nove sezone, rekao je Kustić.

Podsjetivši kako se radi o prenamjeni UEFA-inih sredstava, Kustić je dodao kako održavanje novih terena HNS plaća tijekom prve godine, a potom tu obvezu preuzimaju klubovi, odnosno gradovi kao vlasnici stadiona.

Obvezali smo se prvu godinu održavati te travnjake, a onda će to preuzeti gradovi i stadioni. Time smo napravili određeni iskorak, pomogli tim klubovima i gradovima, kao i njihovim lokalnim sredinama, dodao je.

Kustić je rekao kako HNS intenzivno radi i na finalu Hrvatskog kupa. Naglasio je kako će se finale usprkos medijskih nagađanjima igrati u Vinkovcima.

Pripreme traju, radovi su počeli i odigravanje utakmice nije sporno. Radna skupina i predsjednik Šuker bili su u Vinkovcima, održani su sastanci s predstavnicima Cibalije i Vinkovaca, uskoro slijede i oni s predstavnicima Dinama i Hajduka, te će to biti pravi festival hrvatskog nogometa pri čemu će na tribine moći devet do deset tisuća gledatelja, izvijestio je Kustić.

Osvrnuo se i na pitanje sigurnosti.

Sigurnost neće biti problem ako će svi odraditi svoj dio posla, u što vjerujem, a HNS svjesno podržava odigravanje ovako velikih utakmica i u manjim sredinama, kako bi se potaknula dodatna ulaganja u infrastrukturu, kao što je prošle godine bio slučaj s Varaždinom. To je bilo sjajno finale, a Varaždin se sada bori i za prvoligaški status. Nadam se da će jednako prekrasno biti u Vinkovcima i da će sve proći u redu. Mi ćemo ulaganjima u infrastrukturu pomoći i Cibaliji i županijskom savezu, to je naš glavni cilj i smatram da je dobar, dodao je.

Kustić je istaknuo kako će Slavonija krajem svibnja i početkom lipnja imati praznik nogometa.

Prvo će se 22. svibnja u Ivankovu odigrati finale Kupa za pionire, kadete i juniore, onda je dan poslije u Vinkovcima seniorsko finale Kupa, a 8. lipnja na rasporedu u Osijeku utakmica sa Senegalom. Reprezentacija će biti smještena u Vukovaru, a mi ćemo 7. lipnja u Vukovaru održati Dane hrvatskog nogometa, pripreme za to su već u tijeku.