Kuščeviću dodatno skinut imunitet radi proširenja istrage

Izvor: Nacionalno/D.Prša

ZAGREB, 28. veljače 2020. (Hina) – HDZ-ovom saborskom zastupniku Lovri Kuščeviću Sabor je radi proširenja istrage dodatno skinuo imunitet, na zahtjev DORH-a i Uskoka, a na prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Za tu je odluku bilo 86 saborskih zastupnika, a dva protiv. Time je Uskoku dano odobrenje da pokrene kazneni postupak protiv bivšeg ministra Kuščevića zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela – primanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na prouzročenje stečaja.

U rujnu 2019. već je skinut imunitet Kuščeviću radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, no zbog proširenja istrage DORH je od Sabora još jednom zatražilo skidanje imuniteta.

Proširenjem istrage USKOK tereti Kuščevića osim za prenamjenu zemljišta i za nezakonito pribavljanje 1,4 milijuna kuna, sa štetom za državni proračun od nepunih 300.000 kuna, prilikom otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o.