Kuščević: ‘Populisti žele poentirati na nevinoj žrtvi Vukovara’

FaH

Ministar uprave Lovro Kuščević i politički tajnik HDZ-a o prosvjedu u Vukovaru, koji protiv institucija države organizira HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, kazao je da “podržava procesuiranje svih ratnih zločina”, ali da se “ta problematika ne rješava se na ulici”.

“Grad Vukovar je organizator prosvjeda kojim gradonačelnik Ivan Penava želi ukazati na problem koji tišti sve nas koji živimo u Hrvatskoj, a to je procesuiranje ratnih zločina koji su se dogodili u Republici Hrvatskoj. To je otvorena rana Vukovaraca i svih Hrvata. Podržavam procesuiranje svih ratnih zločina, ali ta problematika ne rješava se na ulici nego u nadležnim institucijama”, kazao je Kuščević u intervju Večernjem listu.

“Ne mogu pristati na to da se rezultati procesuiranja ratnih zločina pripisuju ovoj Vladi koja još nije došla ni do polovice mandata. Vlada ulaže maksimalne napore u procesuiranje zločina, o čemu govori činjenica da je u veljači ove godine Ministarstvo unutarnjih poslova osnovalo posebno tijelo za otkrivanje ratnih zločina na području Vukovara”, rekao je Kuščević.

Na pitanje hoće li se taj prosvjed u Vukovaru pretvoriti u prosvjed protiv Vlade, Kuščević je kazao da je i “sam Penava rekao je da je političko iskorištavanje i manipuliranje ove prigode na račun žrtve Vukovara degutantno i novi pucanj na Vukovar”

“Bila bi šteta da se jedna, vjerujem, dobronamjerna inicijativa pretvori u skup koji bi neki sudionici iskoristili u političke svrhe i pokušali destabilizirati Vladu. Vukovar to ne zaslužuje”, rekao je Kuščević.

Na pitanje je li taj prosvjed udar desnice na Vladu Kuščević je kazao da “populisti koji sebe nazivaju suverenistima sada žele poentirati na nevinoj žrtvi Vukovara” i dodao da “takva manipulacija neće proći”, piše Večernji list.