Kuščević o nabavi zrakoplova: Jedno je mail, a drugo službena korespondencija

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u utorak uoči sastanka koalicijskih partnera da je Vlada posao oko nabave zrakoplova vodila transparentno i na temelju dokumentacije koju je dobila od izraelske Vlade, dok je za mail koji je u Ministarstvo obrane upućen iz veleposlanstva SAD-a istaknuo kako je “jedno mail, a drugo službena korespondencija”.

Odgovarajući na pitanje novinara je li moguće da ministar obrane Damir Krstičević nije imao saznanja o e-mailu iz prosinca 2017. godine, u kojem veleposlanstvo SAD-a upozorava MORH da Izrael nije dobio odobrenje za prodaju zrakoplova F-16 Barak, Kuščević je izjavio kako je “jedno mail, a drugo službena korespondencija”.

“Jedno je dokumentacija koju smo dobili od izraelske Vlade, temeljem nje se nastavio postupak”, dodao je Kuščević koji je ocijenio da je Vlada vodila transparentno cijelu nabavu od početka do kraja.

“Izrael se obvezao da će dostaviti suglasnost SAD-a, to nisu napravili i Vlada je odlučila onako kako treba, poništila je javnu nabavu”, kazao je Kuščević.

Na pitanje kako to da javnost još uvijek nije vidjela službene dokumente Izraela, Kuščević je novinarima odgovorio kako neki dokumenti nisu dostupni javnosti, odnosno da su klasificirani.

Komentirao je i izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o kontinuitetu velikosrpske politike u Hrvatskoj i kazao kako je Penava na sebe uzeo malo veće ovlasti.

“Njegov posao je da brine o gradu Vukovaru, a ne da vodi nacionalnu politiku, svi znamo tko je bio agresor u Vukovaru, svi znamo tko su bili branitelji u Vukovaru”, rekao je Kuščević.

Pozvao je Penavu da nastavi razvijati projekte zajedno s Vladom i da svi zajedno nastave graditi suživot u pomirenju, a ne na svađama i podjelama.