Kuščević neće u Odbor za zakonodavstvo, razgovarat će se nekom o drugom odboru

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Prijedlog da bivši ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ) bude u Odboru za zakonodavstvo, povukle su njegove kolege jer je trenutno pod istragom DORH-a zbog sporne imovine.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, novinarima je u Saboru rekao da ni danas neće biti glasanja o Kuščeviću. 

“Na Klubu sam izvijestio da nećemo danas glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo. On ocjenjuje da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora”, rekao je Bačić, dodavši da je Kuščević bio planiran u odboru u kojem je po svojim referencama kao pravnik bilo najlogičnije da bude član.

“Kroz razgovor s njim ćemo vidjeti gdje bi mogao biti član. Kuščević je u dva navrata sa mnom razgovarao, htjeli smo na neki način da se zaustavi napad na njega”, rekao je Bačić.

Podsjetimo, Sabor prošlog petka nije glasovao, a oporba je tu odgodu, kao i ranije neizglasavanje imenovanja u saborske odbore među kojim i imenovanje bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića za člana Odbora za zakonodavstvo, ocijenila kao raspad vladajuće većine, prizivajući raspisivanje izbora. (N1)

Nacionalno