Kuščević: “Najbolje da se sjednice ne prenose da naša djeca ne postanu Nikola Grmoja”

Jučerašnji incident u Saboru između premijera Andreja Plenkovića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje uoči sjednice Vlade u četvrtak komentirali su ministar energetike Tomislav Ćorić i ministar uprave Lovro Kuščević.

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević je također komentirao jučerašnji incident.

“Nekad mi se čini da bi bilo najbolje da se sjednice ne prenose za javnost da ne bi slučajno naša djeca postala Nikola Grmoja”, kazao je Kuščević i dodao:

“Optužiti nekog da je veleizdajnik to je dno dna. Dakle, ja sam zaista zadivljen s blagom reakcijom svih onih koji su bili tamo.”

“Premijer je reagirao ljudski. Nije me iznenadilo ništa, reagirao je ljudski. Nije vjerovao da mu to netko govori. “, komentirao je incident ministar Oleg Butković.

“Nije bilo nikakvog obračuna. Premijer, zbog svog rada, zaslužuje poštovanje svakog zastupnika i građanina. Smatram prijerenim kada netko, u ovom slučaju premijera, upita nekoga što je mislio kada ga je nazvao veleizdajnikom. Ova druga strana u pravili koristi takav izraz, takav jezik – jezik ulice. Siguran sam da će građani to “honorirati” na izborima. U ovoj zemlji treba početi raditi”, kazao je Ćorić.

Podsjetimo, Grmoja je jučer u Saboru premijera i Vladu optužio za veleizdaju, a nakon toga je premijer krenuo prema njemu. Između Grmoje i Plenkovića stao je Miro Bulj, a situaciju su smirivali i drugi zastupnici.

Svoje viđenje događaja Grmoja je ispričao danas u Novom danu.

“Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković je izgubio živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan”, rekao je Grmoja.

Incident je jučer komentirao i premijer Plenković: “Želio sam Grmoju pitati na koga je on to mislio da je veleizdajnik, ali je izašao iz Sabora”, prenosi N1.