Kuščević: HDZ ne koristi državne institucije za unutarstranački obračun

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak kako “nema što skrivati pred svojim vozačem” te odbacio kritike oporbe da je afera s lažnim SMS-ovima unutarstranački obračun u HDZ-u u kojem se zlorabe državne institucije.

Kuščević je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako “ne pazi što govori pred svojim vozačem, jer nema što skrivati”.

“Posao političara i ministra je javni posao. Sve što radim, radim normalno, normalno komuniciram”, ustvrdio je dodavši kako njegovo ministarstvo ima tri vozača – jedan vozi njega, a dvojica državne tajnike i pomoćnike.

Kušćević je odbacio kritike oporbe da HDZ-ovci u aferi “SMS” koriste državne institucije za unutarstranački obračun.

“Oporba mora razumjeti da Vlada radi svoj posao, kao i nadležne institucije. I nema nikakve veze ili korelacije između ta dva postupka. Ako oporbi nije jasno da smo odvojili pravosuđe, istragu, policiju i Uskok od policije, onda neka se malo zamisle jer ne radimo po njihovim principima.”

Na pitanje u kakvom je odnosu s Milijanom Brkićem rekao je da su “dobri prijatelji”, a o mogućim sankcijama unutar HDZ-a kazao je: “Vidjet ćemo, pustimo neka institucije dovrše svoj posao i onda ćemo razgovarati”.

Ćorić ne zna za moguće poskupljenje komunalija

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je kako ne zna za informaciju da će navodno poskupjeti komunalije, a o ulozi vozača u aferi “SMS” da on osobno vjeruje svom vozaču.

Novinari su Ćorića pitali je li istina da bi odvoz smeća trebao poskupjeti do kraja godine, a plin i struja do sljedeće godine.

“Otkud vam ta informacija? Ja ne znam za to”, odgovorio je Ćorić.

Na upit koliko ima vozača i vjeruje li svom vozaču, kazao je da ima jednog vozača kojem vjeruje. “Vozač je osoba koja sa mnom prolazi desetke tisuća kilometara i nepovjerenje ne dolazi u obzir”, istaknuo je Ćorić.

I ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak novinari su uoči Vladine sjednice pitali o vozačima, na što je odgovorila da ima dva vozača, a komunikacija s njima je dobra.