Kurečić: Odbacivanje kaznene prijave protiv Kirina prije početka kampanje – čudno

Dražen Kurečić

Predsjednik virovitičkoga SDP-a i kandidat za gradonačelnika Dražen Kurečić ocijenio u četvrtak kako je čudno što je rješenje osječkog odsjeka Uskoka kojim je odbačena kaznena prijava protiv Ivice Kirina zbog nestanka 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna stiglo uoči početka predizborne kampanje.

„Kao što je u aferi Palm sve čudno – od mogućnosti da se iz gradskog proračuna neometano godinama krade a da to nitko ne primijeti pa do neistražene smrti mladog pročelnika jer obdukcija, iako to zakon jasno nalaže, nije napravljena. Čudno je i da rješenje Uskoka kojim se odbacuju kaznene prijave protiv odgovornih osoba stigne baš uoči službenog početka predizborne kampanje za lokane izbore, 677 dana nakon otvaranja slučaja“, piše u priopćenju Kurečić, koji je i virovitički gradski vijećnik.

Dodao je kako je riječ o klasičnoj hrvatsko priči, eklatantnom primjeru korupcijskog skandala u kojem se iz gradske blagajne ukrade trećina proračunskog novca, a za lokalnu vlast i pravosuđe nitko nije kriv.

„Možda baš zbog toga, čak 40 posto građana Hrvatske, prema najnovijim istraživanjima, nema baš nikakvog povjerenja u hrvatsko pravosuđe“, smatra Kurečić.

Skandaloznim smatra da se za pronevjeru tereti isključivo pokojni pročelnik za gospodarstvo i financije Siniša Palm.

„Sve je kao u napetom trileru: strastveni kockar i ovisnik o klađenju pronevjeri ogromni novac i povjerenje najbližih suradnika i – kada ga otkriju – ne vidi izlaz iz situacije pa uz neku rijeku pronalazi stablo, a mrtva usta, to je poznata stvar, ne govore“, zaključio je Kurečić.