Kujundžić: Zbog ospica nema razloga za paniku, ali za zabrinutost da

Hina

U povodu četvrtog potvrđenog slučaja ospica u Dubrovniku, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako “nema razloga za paniku, ali za zabrinutost da”, te poručio svim roditeljima da cijepe svoju djecu jer tako čuvaju drugu djecu i odrasle.

“Razloga za brigu ima, četiri nije beznačajan broj. Nije za paniku ali za zabrinutost jest”, rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice.

Upitan što misli o promjenama izbornog zakona koje predlaže Građanska inicijativa “Narod odlučuje”, odgovorio je kako hrvatski izborni zakon nije idealan pa ga treba osmišljavati i popravljati, no to se ne može učiniti u godinu dana.

Smatra da treba uzeti u obzir sve prijedloge, analizirati ih i uzeti ono što je dobro, no u prava nacionalnih manjina ne treba dirati.

Osvrnuo se i na kritiku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da nema reformi, ustvrdivši kako se u Hrvatskoj događaju ozbiljne reforme.

Što se tiče primjedbi da reformi nema ni u njegovu resoru odgovorio je kako kritike uvijek dobro dođu ako su osnovane. “Uvijek sam spreman sjesti za stol i analizirati segment po segment”, poručio je. (H)