Kujundžić: Sustav nije zakazao

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva, u slučaju smrti 21-godišnjeg Mattea Ružića u Zaprešiću, pokazao da je sustav hitne medicinske pomoći funkcionirao te je postupljeno prema hrvatskoj regulativi i standardima.

Smrt je očito nastupila u vrlo kratkom vremenu, radi se o nagloj smrti pacijenta s astmom, a je li u podlozi bila još neka bolest pokazat će obdukcija, rekao je ministar Kujundžić na konferenciji za novinare te još jednom izrazio duboku sućut obitelji preminuloga.

Premijer Andrej Plenković sastao se u četvrtak u Banskim dvorima s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem koji je premijera detaljno izvijestio o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru povodom tragične smrti Mattea Ružića, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kazao je da razumije ‘jadnicu’ misleći na majku preminulog Mattea koja mu je poslala SMS poruku.

Osvrnuo se na zahtjev Mosta za njegovim opozivom. Kazao je da doktori iz Mosta Ines Strenja Linić i Božo Petrov više znaju o poljoprivredi nego o medicini i da je bijedno koristiti smrt mladog čovjeka za dnevno-političke svrhe.

Kaže da tu političke odgovornosti nema.

Od Zavoda za sudsku medicinu očekuje se i detaljno izvješće vezano uz obdukciju preminulog Ružića.

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, a tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo.