Kujundžić: Prioritetne liste čekanja uskoro u svim bolnicama

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da će glavni problem lista čekanja biti riješen u idućih mjesec dana, jer će se u sve bolnice uvesti prioritetne liste čekanja, nakon što je taj pilot projekt, koji je u protekla tri mjeseca proveden u četiri zagrebačke bolnice, postigao odlične rezultate.

“Postigli smo odlične rezutlate i sada idemo s primjenom u sve bolnice”, rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice dodavši kako se prioritetne liste čekanja odnose na ozbiljno bolesne pacijente koji trebaju žurno liječenje.

Kroz prioritetne liste čekanja oni će moći obaviti pregled kod liječnika specijaliste u roku sedam dana, a on će im zatim osigurati da sve daljnje pretrage obave unutar mjesec dana.

“Važno je skratiti liste da ozbiljno bolesni ljudi ne čekaju, a sve liste čekanja u svijetu nitko nije riješio pa nećemo ni mi Hrvati. Kad bi ubacili 100 milijardi i još 1000-5000 novih liječnika mogli bi ih riješiti, ali nitko na svijetu nema toliko novca”, rekao je Kujundžić.

Hina