Kujundžić osudio Pernarovo dijeljenje zdravstvenih savjeta na facebooku

FaH

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u utorak kako su neprimjerene i za osudu objave na facebooku zastupnika Živog zida Ivana Pernara u kojima dijeli zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.

“Uistinu je neuobičajeno, prilično ozbiljno i neprimjereno. I nešto što je u najmanju ruku čudnovato i za osudu”, rekao je Kujundžić o Pernarovu “izletu” među liječnike.

Složio se da je riječ o nadriliječništvu, koje je i zakonom zabranjeno, rekavši: “Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor”.

Pernarovo dijeljenje medicinskih savjeta potaknulo je i psihijatra Hermana Vukušića da uputi pismo ministru Kujundžiću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Hrvatske liječničke komore Krešimiru Luetićua i zatraži da poduzmu mjere protiv Pernara.

“Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć”, napisao je Vukušić.