Kujundžić: Odlazak ministrice Dalić iz Vlade ovisi o analizi mailova

Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak, upitan misli li da potpredsjednica Vlade ministrice gospodarstva Martina Dalić treba otići iz Vlade, kako to ovisi o analizi mailova te da oko toga ne želi prejudicirati.

“Ovisno o analizi mailova  i ovog za što je se tereti. Ne mogu prejudicirati i unaprijed reći dali treba ili ne treba otići”, izjavio je Kujundžić tijekom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu zdravstva .

Rekao je kako nije znao za mail prepisku te dodao kako se u Vladi govorilo o lex Agrokoru ali se ne sjeća da je bilo govora o autorima zakona.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić nije želio odgovarati na pitanje vezano uz aferu s mailovima ministrice Dalić.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

“Ukoliko nešto nije bilo dobro tražit ćemo odgovornost i ispravit ćemo pogreške, ako ih je bilo”, izjavio je premijer Plenković novinarima upitan šteti li politički potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva vladi i HDZ-u. (Hina)