Kujundžić: Ne treba mahati sankcijama prema Milinoviću

FaH

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako “ne treba mahati sankcijama” prema Darku Milinoviću i njegovim pristašama iz ličkog HDZ-a, već treba dalje razgovarati, dok su se ministri Tolušić i Ćorić osvrnuli na Milinovićevo dovođenje nezadovoljnih HDZ-ovaca u stranačku Središnjicu kratkim negativnim komentarima.

Kujundžić je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako je “malo začuđen” potezom Milinovića i dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca. “Mislim da im to nije trebalo, čudi me da su se time služili”, kazao je komentirajući njihov dolazak u Zagreb sa četiri autobusa i četverosatnu “okupaciju” Središnjice HDZ-a, iz koje nisu željeli izaći dok im se ne zajamči datum stranačkih izbora.

No, na upit treba li ih sankcionirati Kujundžić se usprotivio toj mogućnosti, koju je prethodno najavio politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

“Ne treba mahati sankcijama, postoje demokratski procesi, treba se dalje razgovarati”, poručio je Kujundžić.

Na konstataciju kako Kuščević smatra da treba sankcionirati, pa čak i izbaciti Milinovića iz HDZ-a, Kujundžić je odgovorio kako će “izbori sve reći”.

“Pustimo sankcije, izbori će sve reći”, rekao je ministar zdravstva.

S druge strane, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nije želio opširnije komentirati Milinovića i njegove pristaše već je samo rekao kako je to što su napravili “nepotrebno i glupo”.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je na isti upit prolazeći kraj novinara samo dobacio “Svaka sila za vremena”.