Kujundžić najavio skoro otvaranje zadarske poliklinike

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je novu zadarsku polikliniku, vrijednu 220 milijuna kuna, čiji bi odjeli uskoro trebali primiti prve pacijente.

Zadarska Poliklinika jedinstven je primjer organizacije pružanja zdravstvenih usluga u kojemu su objedinjene županijske i gradske zdravstvene ambulantne usluge, Zavod za javno zdravstvo i njegov odjel mikrobiologije, hitni bolnički prijem te sve prateće laboratorijske usluge, kazao je ministar Kujundžić. Želio sam osobno vidjeti, prije dolaska komisije Ministarstva zdravstva, spremnost projekta i dovršetak gradnje Poliklinike te sam se zaista uvjerio u to da je napravljen dobar posao i velik iskorak u unapređenju zdravstvene usluge u Zadru, koji će mnogima u Hrvatskoj služiti za primjer. Impresioniran sam viđenim, rekao je.

Zadarski župan Božidar Longin podsjetio je na štetu koju je u izgradnji poliklinika pretrpjela zbog poplave 11. rujna prošle godine, što je dodatno usporilo završetak radova.

Poliklinika će, kako je najavio ministar Kujundžić, uskoro biti službeno otvorena, a za to je potrebno još odobrenje komisije Ministarstva zdravstva. U zgradu će prvi će useliti odjeli onkologije, hematologije, neurologije, fizikalne i nuklearne medicine.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina je rekao kako se očekuje da će polilinika početi s radom za mjesec dana.

To je jedan od najduže građenih zdravstvenih objekata u Hrvatskoj, s prekidima se gradi 30 godina. Za polikliniku je skupljen novac samodoprionosom Zadrana. Zgrada se dovršava od 2007. godine.