Kujundžić: “Bilo bi časno da se Tomašević povuče s mjesta župana”

FaH

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako bi bilo časno da se HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević povuče s tog mjesta, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog nasilja u obitelji.

Kujundžić je novinarima rekao da bi, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo optužnicu protiv Tomaševića zbog nasilja u obitelji i namjere da ozlijedi svoju suprugu, ako su navodi točni, bilo časno s njegove strane povući se s mjesta župana.

“Bilo tko da je to učinio, neovisno o strankama, to je ružno i za osudu”, kazao je Kujundžić, a na pitanje o političkoj šteti za HDZ odgovorio je kako je šteta koju napravi pojedinac na određeni način i šteta stranci.

Iiz vrha HDZ-a neslužbeno je poručeno kako bi Tomašević trebao podnijeti ostavku na mjesto župana, što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, a uz to je najavljeno pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz HDZ-a, o čemu treba odlučiti Visoki sud časti. (Hina)