Kuglana u Otočcu prošla tehnički prijam

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Sama činjenica da u Gradu Otočcu već duži niz godina uspješno djeluju tri kuglačka kluba, KK“Gacka“, KK“Velebit“ i KK “Vatrogasac“ i da je Otočac kroz dugu sportsku povijest bio a i sada je rasadnik kvalitetnih kuglača, opravdanim se kroz zadnjih dvadesetak godina postavlja pitanje kad će Otočac napokon dobit kuglanu.

Priče oko moguće obnove stare kuglane koja je sedamdesetih godina prošlog stoljeća bila okupljalište najboljih kuglača iz ondašnje Jugoslavije a radila je u sklopu hotela „Park“ više nisu aktualne i kao takve završene.

Otočki kuglači, koji nižu hvale vrijedne rezultate primorani su treninge ali i natjecanja održavati na kuglanama u susjednim gradovima, što osim ne tako malih financijskih izdataka stvara i velika dodatna opterećenja kuglačima.

Prije godinu dana potpisan je ugovor sa firmom koja je dobila na natječaju za izgradnju kuglane u Otočcu s vlasnicom firme Titan Construckta iz Zagreba, Caroline Elisabeth Mamić u kojem stoji da radovi započinju 15.rujna 2016. godine. Potpisan je ugovor s HKS ( Hrvatskim kuglačkim savezom ) gdje je kuglačkom savezu stavljena kuglana na raspolaganje dva mjeseca godišnje i ona će služiti kao kamp za kuglače, a tu će se odvijati uz državne i međunarodne utakmice jer kuglana će imati šest staza i odgovarati će svim pravilima koje takve kuglane moraju imati.

Vrijednost izgradnje kuglane je 7 milijuna kuna.

I nakon godinu dana, 27. rujna 2017. godine bio je tehnički prijem otočke kuglane. Kuglana je tehnički primljena, što je jedna od prolaznih faza za njeno zvanično otvaranje i „puštanje u pogon“. Gradonačelnik Stjepan Kostelac obećano je i ispunio.