Krstulović Opara: Sjednica Vlade u Splitu je prekretnica za poticanje gospodarskog razvitka Dalmacije

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, je za današnju sjednicu Vlade u Split rekao da predstavlja prekretnicu koja će potaknuti gospodarski razvitak Dalmacije.

“Ova sjednica Vlade je prekretnica koja će dati jamstva za razvoj juga Hrvatske i Dalmacije,” rekao je Krstulović Opara. On je rekao kako će do 2020. godine, kada će Hrvatska preuzeti predsjedanje Europskom unijom, Split biti razvijen do te mjere da će imati što pokazati europskim partnerima.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić je istaknula kako će Vlada uzeti u obzir potencijale Splita za organizaciju međunarodnih skupova 2020. godine kada će Hrvatska predsjedati Europskom unijom. Ministrica Pejčinović Burić je najavila da će se već u lipnju ove godine u Splitu održati sastanak na ministarskoj razini Srednjoeuropske inicijative.

Također je rekla kako je planirano da se upravo u Splitu sljedeće godine održi i sastanak predstavnika hrvatske i talijanske vlade. Istaknula je da u Splitu postoji 20-ak počasnih konzulat, a njihov se broj u tom gradu povećava osobito nakon što je Hrvatska postala članica EU.

Ministra unutarnjih poslova Davor Božinović je najavio kako su u tijeku aktivnosti na preseljenju splitske prometne policije iz sadašnjih, kako je rekao, neuvjetnih smještajnih uvjeta u zgradu Čistoće. Također je rekao kako se planira preuređenje zgrade Prve policijske postaje u Split.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je najavio skorašnje rješavanje nejasnoća glede upravljanja park šumom Marjan rekavši kako će do kraja ovog mjeseca u saborskoj proceduri biti drugo čitanje novog zakona o šumama u kojem će biti regulirano pravo lokalnih zamjenica na upravljanje šumskim blagom na svojim područjima.

“Marjan je bio i bit će splitski,” poručio je ministrar Tolušić. Nedavno je splitsko Gradsko vijeće prihvatilo zaključak kojim se zagovara pravo Grada Splita da upravlja park-šumom Marjan.