Krstulović Opara otputovao u Armeniju na proslavu 2799. godišnjice utemeljenja Erevana

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara otputovao je u četvrtak u trodnevni posjet u Erevan kako bi sudjelovao na obilježavanju 2799. godišnjice utemeljenja glavnog grada Republike Armenije, priopćeno je večeras iz Gradske uprave Splita.

Krstulović Opara će na toj svečanosti sudjelovati kao jedini gradonačelnik iz Hrvatske na poziv gradonačelnika Erevana Tarona Margaryana, navodi se u priopćenju.
Kako je najavljeno, tijekom boravka u armenskoj prijestolnici, jednom od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova na svijetu, splitski gradonačelnik će se susresti s gradonačelnicima Moskve, Sankt- Peterburga, Kijeva, Rige te ostalim kolegama iz dvadesetak europskih, azijskih i američkih gradova koji sudjeluju na toj proslavi.
O posjetu gradonačelnika Krstulovića Opare Erevanu i susretu s gradonačelnikom Margaryanom prethodno su razgovarali potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i Edward Nalbandian, ministar vanjskih poslova Republike Armenije na marginama 72. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, održanoj u rujnu ove godine u New Yorku, stoji u priopćenju splitske Gradske uprave.

Hina