Krstičević: Vojska će u Vukovaru prije svega biti zbog sigurnosti

Izvor:Hina

Nakon svečanosti u Vukovaru novinar HRT donosi razgovor s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

“Prije godinu dana imali smo sjednicu hrvatske Vlade u Vukovaru i ja sam obećao i gradonačelniku grada Vukovara i predsjedniku hrvatske vlade Andreju Plenkoviću da će hrvatska vojska doći u Vukovar. Danas je Hrvatska vojska došla u Vukovar, simbol pobjede, simbol junaštva u našem Domovinskom ratu i jako sam sretan. Vidjeli ste, vojarni smo dali naziv po 204. Vukovarskoj brigadi i ono što me također veseli, vojarnu su otvorili kći od “Starog Jastreba”, “Mladi Jastreb”, obitelj generala Blage Zadre, obitelj Šoljić i obitelj Marka Babića, junaka Domovinskog rata.

“Uloga vojske ovdje u našem herojskom gradu Vukovaru prije svega će biti sigurnost, ali osim sigurnosti mi smo uvijek spremni pomoći našem narodu u nevoljama. To smo i pokazali za vrijeme ove cijele sezone. Ako sutra imamo neku prirodnu katastrofu, sigurno da ćemo imati više vremena napraviti reakciju”, rekao je Krstičević.

Na pitanje jesmo li bliže odluci o nabavi borbenih zrakoplova kazao je: “Hrvatska vlada je napravila iskorak, imamo natjecanje, sada smo u fazi evaluacije svih pristiglih ponuda. Imamo dobre ponude i do kraja godine napravit ćemo odluku. Želimo da ta odluka bude najbolja, želimo imati partnera koji je spreman uložiti u Hrvatsku, investirati, otvoriti radna mjesta tako da ta naša odluka bude priuštiva. Želimo povezati naše želje i mogućnosti. Moramo gledati i druge resore u Hrvatskoj tako da izaberemo najbolje.”