Krstičević uručio Hrvatsku zastavu gradonačelniku Zadra

Izvor: MORH/M.Čobanović

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević predao je u petak, 24. kolovoza 2018. gradonačelniku Grada Zadra Branku Dukiću zastavu koja je povodom 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica razvijena sa zvonika katedrale Svete Stošije.

Predaji zastave prisustvovali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul.

Ministar Krstičević pri predaji zastave zahvalio je braniteljima te obiteljima poginulih, nestalih i poginulih branitelja Grada Zadra na žrtvi koju su podnijeli u vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica kako bi bio uspostavljen mir u zadarskom zaleđu.

“Vojno-redarstvenom operacijom Maslenica Hrvatska vojska pokazala je svijetu da je u stanju obraniti Hrvatsku”, izjavio je ministar te građanima Zadra poručio: “Neka vam ova zastava bude simbol zajedništva, mira, pobjede i slobode.”

Ministar je obećao da će Hrvatska vojska nastaviti pomagati građanima Zadra pri elementarnim nepogodama.

“Nastavit ćemo njegovati sinergiju koju smo uspostavili u Domovinskom ratu”, naglasio je ministar Krstičević.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić zahvalio je ministru Krstičeviću na darovanoj zastavio te rekao da će njegov grad nastaviti njegovati odnos uspostavljen s Hrvatskom vojskom.

“Grad Zadar ima obvezu nastaviti podržavati Hrvatsku vojsku i brinuti o njoj i to ćemo nastaviti činiti obilježavanjem obljetnica vojno-redarstvenih operacija Domovinskog rata”, istaknuo je Dukić.