Krstičević odgovorio Marasu: Naš rad je transparentan i tako ćemo nastaviti i dalje

Foto: Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je u odgovoru SDP-ovom saborskom zastupniku Gordanu Marasu, koji je u Hrvatskome saboru zatražio podatke o cijeni održavanja vojne vježbe Velebit 18 – Združena snaga, poručio da su troškovi vježbe objavljeni i da je rad Ministarstva obrane transparentan, te da će “tako nastaviti raditi i dalje”.

Maras je, naime, u Hrvatskome saboru državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa pitao “koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje” tijekom vojne vježbe.

Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni, te poručio “kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske”.

“Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o istome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izaći u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac.

Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način, nastaviti raditi i dalje“, zaključio je Krstičević.

Na konferenciji za novinare u MORH-u navedeno je da su ukupni troškovi vježbe iznosili 8,1 milijuna kuna.

Krstičević dodaje da, prije svega, treba čestitati vojnicima, dočasnicima i časnicima na vrhunskim izvedbama u vježbi Velebit 18, što je dokaz kako hrvatski narod ima modernu vojsku koja štiti i brani Hrvatsku.