Krstičević: Idem se malo odmoriti, donijet ću odluku

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević nakon otvorenja vojarne u Sinju odgovorio je novinarima na pitanje o svojoj ostavci.

Meni je čast služiti svojoj zemlji i narodu. Treba mi jedno vrijeme malo da se odmorim. Idem kasnije danas s obitelji u svoju Dalmaciju. Stalno sam u kontaktu s premijerom i donijet ću odluku, rekao je ministar obrane.

Situaciju oko Krstičevića komentirao je i premijer Andrej Plenković. Mislim da Damira Krstičevića hrvatski narod voli. Ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji daje golem doprinos Vladi, jačanju sustava domovinske sigurnosti i siguran sam da će nastaviti raditi na jačanju svih naših sposobnosti i realizaciji programa Vlade.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je izvanrednu saborsku sjednicu na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o stanju na požarištima u priobalju, koji se održao u Splitu. Ovih se dana predsjednica i premijer natječu u tome tko više voli ministra Krstičevića, a ministar Krstičević ponaša se kao uvrijeđena mlada. Čovjek je podnio neopozivu ostavku, zato se i zove neopoziva. Predlažem da na izvanrednoj sjednici Sabora Plenković kao premijer što prije predloži novog ministra obrane i donese pod hitno izmjene Zakona o vatrogastvu jer Hrvatska ne smije u ovom trenutku ugroze biti bez ministra obrane, rekao je.

Tako i dalje ostaje nedorečena situacija oko statusa ministra obrane. Premijer i dalje odbija ostavku i kaže da radi normalno svoj posao, što se i vidjelo danas kada su njih dvojica posjetili vojarne u Sinju i Zemuniku.

A ministri, kao i javnost, iščekuju rasplet situacije. Danas smo i doznali kada – nakon što se ministar Krstičević odmori.