Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u Varaždinu je u srijedu položio vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade ‘Pume’, zahvalivši im na svemu što su dali za slobodu hrvatske Domovine, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Tom prigodom, u tjednu obilježavanja 23. obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja” ministar Krstičević sa suradnicima obišao je radove u vojarni u Varaždinu, gdje je planiran skori povratak pripadnika Hrvatske vojske.

Povratak ‘Puma’ u Varaždin planiran je do kraja ove i tijekom slijedeće godine, ističe se u priopćenju.

Ministar Krstičević zahvalio je Pumama na doprinosu u operaciji “Oluja” i Domovinskom ratu te istaknuo kako su upravo ‘Pume’, zajedno sa 4. gardijskom brigadom prve ušle u Knin.

” ‘Pume’ i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga i tako pokazale jedinstvo cijele zemlje koja je dovelo do konačne pobjede“, naglasio je ministar Krstičević, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade.

“Povratak popularnih ‘Puma’ u Varaždin ima povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade. Na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. Hrvatska vojska je dio ovoga društva, i sa svojim sposobnostima stojimo na raspolaganju hrvatskim građanima, a povratkom ‘Puma’ u Varaždin dat ćemo svoj doprinos njegovom razvoju“, rekao je ministar Krstičević, zahvalivši ‘Pumama’ na svemu što dale za slobodu naše Domovine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here