Krstičević: Hvala Pumama na svemu što su dale za slobodu naše Domovine

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u Varaždinu je u srijedu položio vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade ‘Pume’, zahvalivši im na svemu što su dali za slobodu hrvatske Domovine, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Tom prigodom, u tjednu obilježavanja 23. obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja” ministar Krstičević sa suradnicima obišao je radove u vojarni u Varaždinu, gdje je planiran skori povratak pripadnika Hrvatske vojske.

Povratak ‘Puma’ u Varaždin planiran je do kraja ove i tijekom slijedeće godine, ističe se u priopćenju.

Ministar Krstičević zahvalio je Pumama na doprinosu u operaciji “Oluja” i Domovinskom ratu te istaknuo kako su upravo ‘Pume’, zajedno sa 4. gardijskom brigadom prve ušle u Knin.

” ‘Pume’ i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga i tako pokazale jedinstvo cijele zemlje koja je dovelo do konačne pobjede“, naglasio je ministar Krstičević, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade.

“Povratak popularnih ‘Puma’ u Varaždin ima povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade. Na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. Hrvatska vojska je dio ovoga društva, i sa svojim sposobnostima stojimo na raspolaganju hrvatskim građanima, a povratkom ‘Puma’ u Varaždin dat ćemo svoj doprinos njegovom razvoju“, rekao je ministar Krstičević, zahvalivši ‘Pumama’ na svemu što dale za slobodu naše Domovine.