Krstičević: Dodijeljen mi je dvoetažni stan po ranije formiranoj cijeni

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Donedavni ministar obrane Damir Krstičević ustvrdio je u srijedu da mu je sukladno kriterijima Ministarstva obrane (MORH) dodijeljen dvoetažni stan, a ne dva stana, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici te da je cijena stana formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Hrvatske.

”Sukladno propisanim kriterijima od Ministarstva obrane dodijeljen mi je dvoetažni stan (prizemlje i prvi kat površine 160 četvornih metara), a ne dva stana, kojeg sam otkupio u skladu sa Zakonom o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i sukladno Odluci Vlade RH iz 1995. godine o prodaj stanova u vlasništvu kojima upravlja Ministarstvo obrane”, kazao je Krstičević za Novu TV.

Govoreći o cijeni stana kojeg je otkupio od Ministarstva obrane, Krstičević je dodao da je ona ”formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Republike Hrvatske, a kojima upravlja Ministarstvo obrane”.

Prema pisanju portala Index, riječ je o dva stana u zagrebačkoj Novoj Vesi površine 112,52 i 50,11 četvornih metara, koja su naknadno spojena u jedan površine 160 četvornih metara. Država je te stanove kupila 1998. i 1999. godine po cijeni od 2,2 milijuna kuna, a potom ih je prodala Krstičeviću za 136.176 kuna.

Iako u Krstičevićevoj imovinskoj kartici stoji da su to dva zasebna stana procijenjena na 2,3 milijuna kuna, Krstičević i MORH, prema pisanju medija, tvrde da je riječ o jednom stanu. Pored jeftine cijene stana, mediji ističu da je problematično i Krstičevićeva pravo da od MORH-a otkupi još jedan stan.