Krš i lom u Karlovcu: Divjali mercedesom, zabili se u zgradu a onda se razbježali

U Karlovcu od popodne traje potraga za nekoliko osoba koje su se oko 16,30 sati razbježale u centru grada nakon što su se automobilom našičke registracije zabili u kuću nedaleko od rijeke Kupe, a ne zaustavivši se prije toga na signale policije, potvrdila je Hini karlovačka Policijska uprava.

Glasnogovornica Andreja Lenard kaže da se događaj za sada tretira kao prometna nesreća s materijalnim štetom, jer se još utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

“Možemo potvrditi da tragamo za nekoliko osoba i činjenicu da se prije udara u kuću automobil kroz centar grada nije zaustavljao na zahtjev policije, odnosno nisu reagirali na policijske zvučne i svjetlosne signale”, rekla je Lenard.

Automobil marke Mercedes je i dalje na mjestu događaja, u Gajevoj ulici kod Banijanskog mosta, zadnje registarske pločice nema, prednji dio je zabijen u kuću, pa se ne vidi, no policija je utvrdila da je automobil registriran u Našicama.

Tko je vozilom upravljao i tko je sve bio u vozilu nije poznato, jer se ekipa, kako doznajemo, odmah nakon udara razbježala na sve strane. Očevici nam kažu da se radilo o mlađim muškarcima koji su u Karlovac stigli iz pravca Slunja, da su divljali još u Pavlovcu na D-1. Navodno su u Mercedesu bila četvorica.

Luda vožnja, ali sada s policijom iza njih nastavila se očito gradom, gradskim korzom, pa sve do mjesta nesreće. Na policijske “rotirke” i znakove za zaustavljanje nisu reagirali.

Nije poznato ima li ozlijeđenih nakon udara u izlog KA-lova, po svemu sudeći nema nikoga s teškim ozljedama. Oba prednja zračna jastuka na vozilu su se aktivirala. Mercedes nema registracijskih oznaka, tek natpis na stražnjem staklu: “Sexy”.