Povezite se

Vijesti

Krizni Eko stožer pozvao ministra Ćorića “na ljetovanje” kod Marišćine

Objavljeno

-

Ilustacija

Iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina pozvali su ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića “na ljetovanje” u naselje Marčelje, koje je u blizini prvog u Hrvatskoj izgrađenog Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina.

Mještani Marčelja u pismu su ironično poručili ministru kako ne žele da njegov godišnji završi tako brzo i da je zaslužio još malo kvalitetnog aktivnog odmora pa su ga pozvali na sedmodnevno ljetovanje u Marčelje.

Oni će mu, kažu, osigurati smještaj, hranu i zabavu. “Za zrak ćete se morati nekako sami snaći. To još nismo osigurali, ali imamo ministarsko obećanje da će i to biti uskoro riješeno”, poručili su ministru Ćoriću u pismu.

Dodali su da mu na taj način žele izraziti “zahvalnost” što je vrijednost jednog kemijskog elementa, sumporovodika, koji ih truje s Marišćine, spustio ispod granice dnevnog trovanja.

“Da budemo iskreni, želimo Vas podmititi ne bi li nas riješili i onih preostalih 115 deponijskih plinova koji su izmjereni u veljači ove godine na Marišćini, a koji svaku večer pa do jutra ulaze u naše domove”‘, istaknuli su u pismu.

Napisali su i da će ga voditi na “učestale seoske zabave” ispred ulaza u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

“Tamo se svako malo skupe neki zabavljači obučeni u bijele majice s DA-NE natpisima i organiziraju cjelodnevnu obiteljsku zabavu”, napisali su aludirajući na njihove prosvjede ispred Županijskog centra za gospodarenje otpadom i poručili da će na Marišćini, zajedno s direktorom tvrtke Ekoplus, ministar Ćorić moći ispričati novinarima da je “ovo malo viška arome” samo zbog toga što se upravo popravlja kazeta 1A.

“Uskoro će Vas zvati obožavatelji i iz okolice Babine Gore, Lučinog Razdolja, Bikarca i ostalih velebnih centara u kojima ćete na silu instalirati zastarjelu tehnologiju, ali pustite njih. Nemojte nikad zaboraviti da smo mi bili prvi eksperiment. Mi Vam to nikada nećemo zaboraviti”, poručili su ministru Ćoriću iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Crna Kronika

Muškarac na zagrebačkoj Savici ubio brata pa sebe

Published

on

Dva mrtva muška tijela policija je u petak poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica, a prema prvim informacijama riječ je o ubojstvu i samoubojstvu.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerojatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, kratko je izvijestila policija ne otkrivajući detalje.

Neslužbeno riječ je o zločinu u obitelji, točnije obračunu dvojice braće u kojem je jedan ubio drugoga pa potom i sebe.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Jandroković čestitao vjernicima židovske vjeroispovijesti Roš Hašanu

Published

on

U povodu blagdana Roš Hašane, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak pripadnicima židovske zajednice u Hrvatskoj čestitku u kojoj je im je poželio da im 5781. godina bude sretna i uspješna te donese zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak.

„U povodu Roš Hašane, svim pripadnicima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Blagdan Roš Hašane, židovske Nove godine, označava početak razdoblja posvećenog molitvi, unutarnjem preispitivanju i kajanju”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Nova godina, poručuje, daje dodatnu snagu da se krene putem dobra, milosrđa i pravde, u skladu s moralnim i duhovnim vrijednostima.

“Ta unutarnja snaga posebno je važna danas kada smo pozvani na mnoga odricanja radi očuvanja vlastitog zdravlja i sigurnosti, kao i zajednice u kojoj živimo. Vama, ali i cijelom židovskom narodu, želim da 5781. godina bude sretna i uspješna te da vam donese, prije svega zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak. Šana Tova!“, stoji u čestitki predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Korona na dva tjedna zatvorila Krateks d.d.

Published

on

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Naime, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je nakon provedenih izvida odredila samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236.

Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa.

Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

Kao je za Hinu izjavila direktorica Krateksa, Iva Pezer, prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke budući je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

“Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obima rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram se zahvaliti našim kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju”, rekla je Pezer i dodala da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, samo što je, napomenula je, „godišnji” došao ranije.

Inače, prema riječima direktorice Pezer,  u Krateksu su se poštivale sve epidemiološke mjere, od pregrada između zaposlenih, socijalne distance, dezinficiranja prostora, nošenja maski.

Stanje u Krateksu, kao i cjelokupnu epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiju, za Hinu je komentirao župan Željko Kolar ističući da je sve pod kontrolom, ali da bi ovakvi slučajevi vrlo lako mogli rezultirati novim žarištem.

Zbog toga je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera. Ponovio je kako će, ako dođe do dvoznamenkastog povećanja oboljelih na dnevnoj razini u Krapinsko-zagorskoj županiji, doći do pooštravanja epidemioloških mjera.

 

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Najčitanije