Križevci: Predsjednica otvorila “Choco bar” -udruge osoba s invaliditetom

FaH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svečano je u četvrtak u križevačkome Razvojnom centru i tehnološkom parku otvorila “Choco bar” društvenog poduzeća Hedona- Udruge osoba s invaliditetom koje proizvode čokolade, praline i kolače od čokolade.

U “Choco bar” i prodajni kiosk uloženo je oko milijun i pol kuna. Grad Križevci je u novootvorenome tehnološkom parku dodijelio prostor, a uređenje je financirano novcima iz EU fondova. “Hedona” zapošljava osobe s invaliditetom i bavi se proizvodnjom čokolade.

Predsjednica Grabar-Kitarović tom je prigodom rekla da će ove godine čokoladice koje će dijeliti biti proizvedene u križevačkoj čokolateriji.

Hrvatska predsjednica razgovarala je i s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku, koji je uglavnom izgrađen nepovratnim novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Poduzetnički centar izgrađen je na području negdašnje vojarne. Predsjednica je pohvalila rad Razvojnog centra i tehnološkog parka u kojemu posluje 27 poduzetnika.

Tijekom boravka u Križevcima hrvatska predsjednica posjetila je i Osnovnu školu Vladimira Nazora te Visoko gospodarsko učilište i Srednju gospodarsku školu, najstarije poljoprivredno učilište u ovom dijelu Europe, osnovano 1860. godine. (Hina)