Krešimir Macan: Todoriću je cilj da ispadne politička žrtva

HRT

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić danas se dva puta oglasio na svom blogu. Postavlja ključno pitanje – “tko je Vladi dao podatke o Agrokoru?”

Todorić je iznio i detalje svojih susreta s članovima Vlade, koji su prethodili donošenju spornog zakona. Spominje i tadašnjeg predsjednika Sabora Božu Petrova, koji mu je, kako tvrdi, nudio sastanak u četiri oka.

Pitanjem što Ivica Todorić može postići objavama na blogu bavila se Tema dana.   Od svih objava zanimljiv je samo podatak koji službeno nije objavljen, da je promet Agrokora u 8-9 mjeseci pao 20%, ako je točan, rekao je bivši predsjednik Uprave Konzuma Drago Munjiza.

Ante Ramljak cilj je napada jer je simbol drugačijeg procesa. Povjerenstvo mora financijski restrukturirati tvrtku što prije i postići nagodbu. Ramljak će biti ili odličan ili nedovoljan, dodao je.

Po “Lex Agrokoru” nagodba će biti za 18 mjeseci, no za 7 dana idu revizijski izvještaji – ovo je priprema za brojke koje će dati neovisna treća strana, smatra komunikacijski stručnjak Krešimir Macan. Cilj nije da se nešto riješi već da se zamuti kako bi Todorić ispao politička žrtva, tako da revizija ili istraga padne u drugi plan.