Kreće isplata 7,2 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

Izvor: Zagr.župnija

Kreće isplata 7,2 milijuna kuna bespovratnih potpora za 212 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2017. godini.
Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika i za žene poduzetnice, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 26. travnja do 29. svibnja 2017. godine, mogli su se javiti mikro i mali subjekti malog gospodarstva, a za pojedine mjere i srednji subjekti malog gospodarstva koji su registrirani isključivo kao obrti, koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se realizira na području Zagrebačke županije.

Ukupno je zaprimljeno 308 zahtjeva, od kojih je odobreno 212 potpora.

„Početkom godine za ovaj smo natječaj osigurali 3,2 milijuna kuna, ali zbog velikog interesa poduzetnika nedavno smo rebalansom proračuna sredstva povećali za 125 posto tj. na ukupno 7,2 milijuna kuna. Tim bespovratnim sredstvima želimo pomoći našim poduzetnicima koji iz godine u godinu ostvaruju iznimne rezultate u poslovanju i Zagrebačkoj županiji osiguravaju status jedne od gospodarski najrazvijenijih županija u Hrvatskoj, kao i status županije koja dugi niz godina u državni proračun više uplaćuje nego iz njega uzima“– izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije ističu kako je u tijeku priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Poduzetnici kojima je dodijeljena potpora mogu odmah započeti s nabavom, ne moraju čekati dostavu ugovora.

Više informacija o korištenju potpora može se dobiti putem elektroničke pošte na adresu: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr.

Rok za korištenje potpore i dostavu izvještaja je 31. prosinca 2017. godine, priopćeno je iz Zagrebačke županije.