Kraj Davora Šukera: Cijeli Izvršni odbor okrenuo mu leđa, Kustić preuzima HNS

Nagađalo se a sada se s pravom može i očekivati da Davor Šuker neće dočekati kraj 2019. na mjestu predsjednika HNS-a.

Bolje upućeni u zbivanja u HNS-u kažu da u stvari Šuker zapravo, neće dočekati kraj ljeta.

Kako prenose mediji Šukeru su leđa okrenuli članovi Izvršnog odbora koji su odbili prijedlog da se Nenada Gračana smijeni s mjesta izbornika mlade reprezentacije, a na njegovo mjesto postavi Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive.

Tako je svih 12 članova Izvršnog odbora HNS-a na Šukerov prijedlog reklo je “ne”, a svi očekuju da će Šukera zamijeniti Marijan Kustić, koji se strelovito popeo u vrh hrvatskog nogometa.

Kustić igrač Plenkovića za posebne namjene

Poznavatelji prilika političkih kretanja kažu da je Marijan Kustić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, u HNS ušao vrtoglavom brzinom, prvenstveno zahvaljujući političkoj profilaciji Plenkovićevih igrača za “posebne namjene”, kao čovjek za specijalne zadatke poput Like, gdje se za vlast borio s Darkom Milinovićem, a nedvojbeno mu treba odati zaslugu da je bio nositelj političkog projekta povratka reprezentacije Hrvatske u Split.

Znalo se, i “šuškalo” potajno da Kustić preuzima ulogu prvog operativca Saveza i predsjednika koji je to i bio samo na papiru, no očito čekao se pravi trenutak.

Ako se samo podsjetimo da je upravo Marijan Kustić bio jedan od najbitnijih ljudi delegacije HNS-a koja je stigla na pregovore s Hajdukom, nedvojbeno se moglo zaključiti da se u HNS-u spremaju velike promjene u hrvatskom nogometu. Poznato je da u stvari nije bilo zamislivo da bi u službene prostorije Poljuda prijateljski ušli Damir Mišković, Ante Kulušić, Ante Vučemilović i neki drugi a zbog kojih je Hajduk bojkotirao Savez, a da i ne spominjemo da se na Poljudu jedini nije pojavio Davor Šuker.

Unatoč svemu Davor Šuker ostao je na papiru predsjednik HNS-a, no njegov utjecaj u potpunosti je pao jačanjem ekipe okupljene oko Damira Miškovića i HDZ-a. Ono što su mnogi i očekivali je da se napokon Šukeru ukine mogućnost da samostalno potpisuje velike financijske ugovore, što je Izvršni odbor i učinio.

Ostaje da se vidi što to može i kojim potencijalom vlada Marijan Kustić, koji će zasigurno donijeti promijene, naravno, zahvaljujući potpori HDZ-a i glavnog šefa Plenkovića.