Krađa u Sindikatu policije: Vozač potkradao svog šefa! Imao je i PIN kartica, ali i pristup sefu

Čini se nevjerojatno ali ipak je istinito. Slučaj krađe dogodio se, ni manje ni više, nego u Sindikatu policije Hrvatska.

Kako prenosi Jutarnji list, Berislav B. (53), vozač u sindikatu, potkradao je čelnog čovjeka sindikata Dubravka Jagića.

Da stvar bude gora, na udaru se našla i Jagićeva obitelj, točnije majka i sin. Vozač sindikata u konačnici je prisvojio Jagićevih 32.170 kuna.

Nakon što je otkriven manjak novca, u slučaj se umiješala policija, kao i zagrebačko Državno odvjetništvo, koje je, nakon provedene istrage, protiv Berislava B. podignulo optužnicu zbog krađe i računalne prijevare.

Kao kaznu za njega traže deset mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Krao je tako da je uzimao novac s bankomata, a sve su snimile nadzorne kamere, pa je, pritisnut dokazima u tužiteljstvu, priznao djelo.

Priznao je kako je uzeo deviznu karticu Zagrebačke banke koja je glasila na Mariju Jagić i koja je bila na stolu ili u ladici u pet, šest navrata, podizao od 500 do 1000 kuna i nakon toga karticu vraćao.

Odkud mu PIN?
PIN je znao jer ga je Dubravko Jagić katkad slao da podigne novac, a nju je 8. kolovoza 2020. progutao bankomat te te nije nikoga obavijestio.

Postojala je i druga kartica, Sberbanka, koja je glasila na Dubravka Jagića, a koju je uzeo 26. kolovoza 2020. iz njegove torbice te podigao 1200 kuna i zatim ju vratio u njegovu torbicu,

Što se tiče krađe 20.000 kuna iz sefa unutar sindikalnog ureda, pojasnio je da je i taj novac uzeo zbog loše financijske situacije.

Dio novca je vratio
Tvrdi kako je dio novca, točnije 14.000 kuna, već vratio i za to postoje potvrde te da sef nije bio zaključan i nalazio se u prostoriji gdje je bio radni stol.

Zbog slučaja je saslušan u tužiteljstvu i šef hrvatskog Sindikata policije Dubravko Jagić, piše Dnevno.hr

Pred Berislavom B. je sudska bitka, a s obzirom na priznanje u tužiteljstvu i ako se odluči isto ponoviti u svojoj obrani, nije isključivo da će biti i brzo okončana.