Kovač: U kontaktu sam sa Stierom, ovo nisu avanturistički pothvati

Danas je u Saboru HDZ-ov zastupnik Miro Kovač komentirao trenutačne prilike u toj stranci i moguće daljnje političko djelovanje.

“Poznato vam je da imamo statut stranke, koji je jasan, treba ga poštivati i nepoštivanje statuta značilo bi raditi protiv interesa HDZ-a. To ne dolazi u obzir, nema tu nikakvih manipulacija, ne smije ih biti, čuli smo gospodina Bačića, koji govori razumno da se unutarstranački izbori moraju održati na proljeće. HDZ-u treba rekonstrukcija, trebamo se posložiti, to ću napraviti nakon unutarstranačkih izbora i nakon toga će presloženi HDZ pobijediti na izborima”, kazao je Kovač.

Dodao je da su birači na europskim izborima i na predsjedničkim izborima jasno rekli da su nezadovoljni.

“Mi smo dvaput posrnuli, trebamo nešto promijeniti, o tome sam javno govorio, izmjene će se dogoditi nakon izbora u HDZ-u i nakon toga ćemo presloženi, rekonstruirani, obnovljeni imati potencijal za pobjedu na izborima za Hrvatski sabor. To je pravi put”, rekao je Kovač.

Kazao je da je u kontaktu s Davorom Ivom Stierom, ali i s drugim stranačkim kolegama, no ne želi ih imenovati.

“Ovo nisu avanturistički pothvati, mi smo ozbiljni ljudi, želimo da HDZ bude čvrst, snažan, programatski jasan, da se zna što je HDZ. Ne možemo biti supermarket, moramo jasno poručiti svojim biračima da ćemo ih vratiti u svoje okrilje, s jasnim porukama i vrijednostima. Mi ćemo u tome uspjeti”, rekao je Kovač.

Što se tiče koalicije s HNS-om, Kovač je rekao da je prije tri godine bio za to da se nakon raskida koalicije s Mostom ide u nove izbore, a ne u koaliciju s HNS-om te da je bio protiv toga da HNS dobije Ministarstvo obrazovanja. “Tada bismo sigurno dobili na izborima”, rekao je Kovač.