Povezite se

Politika

Kosor: Penava je na neki način junak novog doba

Objavljeno

-

Sasvim sigurno da jučerašnji događaj jest događaj upozorenja – dogodilo se prvi put da neki dužnosnik ne sluša brojne prigovore, molbe, ne samo brojnih ministara, već i predsjednika stranke i Vlade, kazala je bivša premijerka Jadranka Kosor komentirajući vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i prosvjed koji je u subotu organizirao u Vukovaru.

“Ja vjerujem da su svi očekivali da će se Penava ipak povući, pogotovo jer su premijer i ostali govorili kako je to prosvjed protiv Vlade. Penava je ustrajao i sad će se u HDZ-u otvoriti pitanje kakvi su kriteriji za izbacivanje iz stranke. Naravno, ja ne mislim da Penavu treba izbaciti, ali ovaj prosvjed jest bio prosvjed podsjećanja, sigurno je da je prosvjed u političkom smislu uvijek prosvjed.

Ovo je bila poruka i prosvjed su jako vješto organizirali, nisu spomenuli nijednom rječju predsjednika Vlade, ali su spomenuli njegovog glavnog savjetnika gospodina Šeksa i vidjeli smo što se dogodilo. Ali je bilo i puno branitelja”, kazala je Kosor u razgovoru za RTL Danas.

Ipak, pitanje je hoće li Penava u dogledno vrijeme snositi sankcije, a odgovarajući na njega bivša premijerka odvratila je: “Budući da je sve prošlo u redu i miru, bilo je dostojanstveno i nije bilo izgreda, jedno vrijeme će dobivati pohvale. Zato što zaista nije bilo otvorene kritike Vlade ili vlasti, vidite da predsjednica ne želi nijednom riječju komentirati. Sigurno da će odjeka biti, Penava je tražio, a to je dosta prošlo ispod radara, da Hrvatska bude drastičnija u pogledu srbijanskih pregovora za ulazak u EU, na neki način je tražio da ih blokiramo. Izrazio je jednu jako oštru kritiku kroz rečenicu da u ovoj zemlji nije dobro”.

“Činjenica je da je većinu vremena državu vodio HDZ od osamostaljenja i da je sad HDZ isto tako na vlasti. To su poruke zbog kojih će mnogima biti vrlo tjeskobno doći u Vukovar na Dan sjećanja. Njihove poruke da se vidimo na prosvjedu sljedeće godine – to će biti u jeku kampanje za predsjedničke izbore. Dosta će se snage uložiti da se pripremi taj dolazak”; istaknula je Kosor.

“Atmosfera će se na neki način preseliti na 18.11., vjerujem da se u konačnici neće ništa dogoditi, kao npr. dijeljenje kolone. Sigurno se to neće dogoditi, ali će biti pod posebnom lupom i pazit će se na svaku izgovorenu riječ.

Tako da zapravo gospodin Penava i jučerašnjim prosvjedom i neodustajanjem on je vrlo tvrdo sa smiješkom nastavio dalje, rekao je jučer na sankcije ‘To ću primiti sa smiješkom”. On je na neki način postao junak novog doba, upravo za taj dio RH i mislim da će svi u HDZ-u, ali i državnom vrhu voditi računa o tome”, zaključila je Kosor.

Politika

Škoro poklopio Plenkovića: Njegova Vlada nije parodija, nego tragedija

Published

on

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je, komentirajući Škorin predizborni skup, rekao da mu je to djelovalo kao parodija na Večernju školu.

Škoro je Plenkoviću odgovorio putem Facebooka, poručivši Plenkoviću da njegova Vlada nije parodija, nego tragedija. 

“Politički pokret ljudi željnih promjena koji se okupio oko mene sve je samo nije parodija. Zna to i (uskoro bivši) premijer Plenković, zato i daje panične izjave. Neki bi njegovu vladu možda nazvali parodijom, ali ja mislim da je točnije reći da se radi o tragediji. Parodija zabavlja ljude, a ovo što rade Plenković i njegovi birokrati nije nimalo zabavno, već je upravo tragično. Tog briselskog činovnika i nekolicinu njegovih ministara bez dana radnog iskustva nijedan poduzetnik, uključujući mene, nikad ne bi zaposlio u svojoj tvrtki. Zašto onda da nam vode državu?!

Došao je njihov kraj i oni to znaju! 22. prosinca hrvatski će im narod na izborima poslati jasnu poruku da je vrijeme da pakiraju kofere. Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji to, vjerujem, neće teško pasti zato što im je Hrvatska tek jedna stanica. Poslušno su izvršavali zadatke, zanemarujući pritom volju hrvatskog naroda, pa će sigurno biti nagrađeni briselskim i inim sinekurama.

A mi ćemo dalje bez njih, popraviti sve ono što su uništili i degradirali. Vratimo Hrvatsku narodu – SAD IL’ NIKADA!”, napisao je Škoro na Facebooku.

Srdačan susret dvoje prijatelja, Lovre Kuščevića i Kolinde Grabar-Kitarović, na skupu u Splitu. On je narodu ukrao referendume, a ona je na to šutjela i okretala glavu. #JerHrvatskaZna

Objavljuje Miroslav ŠkoroNedjelja, 8. prosinca 2019.

Ucitavanje vijesti

Politika

Bojan Glavašević: “Svi su bolji kandidati od Kolinde Grabar Kitarović, čak i Miroslav Škoro”

Published

on

Nezavisni saborski zastupnik, Bojan Glavašević na svoj je straučan način komentirao kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Prvo je Glavašević komentirao predizborni skup Miroslava Škore, na kojemu se obratio HDZ-ovcima i poručio da će biti njihov predsjednik.

“To je interesantno. To nisu izbori za predsjednika HDZ-a, nego za predsjednika države i time je Škoro jasno poručio da neće biti predsjednik svih građana. Moj načelni stav je da su svi bolji kandidati od Kolinde Grabar Kitarović, čak i Miroslav Škoro”, rekao je Glavašević.

Kad je u pitanju prijateljstvo aktualne predsjednice i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Glavašević smatra da Grabar Kitarović time pokušava pridobiti glasače u Hercegovini. “Dosad smo vidjeli da, kad je Bandićevu moć trebalo preslikati na bilo što osim lokalne razine, nije bilo uspjeha. Ona pomoguć Bandića u Hercegovini pokušava dobiti glasove”, rekao je Glavašević.

Upitan može li Zoran Milanović okupiti glasače ljevice, Glavašević je rekao da je dobro da u prvom krugu ima kandidata s progresivnog dijela te da je jako važno da teme o kojima se bude razgovaralo budu nametnute i od strane tih kandidata. “Zasad se to nije vidjelo”, rekao je.

“Mislim da je dobro da postoje kandidatkinje i kandidati koji su iz progresivnog dijela spektra, jer svatko od njih će izvući birače na birališta”, rekao je.

Na pitanje mogu li manji kandidati otkinuti toliki broj glasova da Milanović uopće ne uđe u drugi krug, Glavašević je rekao da je to teško znati. “Ne znam, nemam kristalnu kuglu i generalno se ne bavim tom vrstom predikcije, ali vrlo je neizvjesno, ako je suditi po posljednjim anketama, kako će se odviti drugi krug”, rekao je Glavašević.

“Njih troje su rame uz rame, Milanovićeva druga pozicija u toj utrci je manje više zagarantirana. Kolinda Grabar Kitarović i Škoro su spojene posude, ne mogu njih dvoje ući u drugi krug, nego jedno od njih dvoje ulazi u drugi krug s Milanovićem”, rekao je Glavašević, prenosi N1.

Nacionalno

Ucitavanje vijesti

Politika

Premijer o Milanoviću: Devedesetih smo ga gledali kao “onog koji hvata krivine”

Published

on

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas, među ostalim, predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića.

Govoreći o Milanoviću, premijer se prisjetio devedesetih.

Kada je u pitanju Zoran Milanović, Plenković kaže kako je kandidat bez programa.

“Milanović je čovjek na kojeg smo 90-tih gledali u ministarstvu kao na čovjeka koji hvata krivine. Rekao bih da je u kampanju ušao s lošim karakterom, neistinom i bez programa”, rekao je Plenković.

Nacionalno/N1.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije