Kosor: ‘Jedina moguća sankcija je promjena povjerenika’

Izvor: Dnevnik.hr

Darinko Kosor, predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo, komentirao je današnju sjednicu na kojoj su zastupnička pitanja odgovarali Martina Dalić i Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora.

“Mislim da je dobro da se održala sjednica, na neki način Odbor je zamijenio Povjerenstvo. Kao predsjednik Odbora za gospodarstvo dao sam inicijativu. Mi smo otvorili Odbor i za zastupnike koji nisu članovi oOdbora. Postavljali su pitanja tko je htio i dobili smo neke nove odgovore, npr. tko je pisao zakon. Dogovorili smo se da ćemo imati najmanje još dvije sjednice odbora”, rekao je Kosor.

Neki od zastupnika žalili su se na proceduru.

“Mislim da su upravo predstavnici SDP-a rekli da su dobili odgovor na pitanje tko je pisao zakon. Ako oni iz oporbe tako kažu, onda je vjerojatno tako. Dalić je rekla da se konzultirala i s odvjetnički uredima i s Ramljakom. Nema boljeg tijela od Odbora da se postavljaju sva pitanja. Ako hoćete, vidjeli smo i priznanje greške i ispriku povjerenika zbog angažiranja svoje bivše firme. Priznao je grešku, ispričao se i rekao da njegov mandat stoji na raspolaganju, ali nije na Saboru da provodi sankcije, to dobro znate”, dodao je Kosor.

Kosor je upitan misli li da Ramljak može nastaviti raditi taj posao.

“Za mene su moralno upitni poslovi kada dogovarate poslove sa svojiom bivšom firmom. Jedina moguća sankcija je promjena povjerenika, ali to nije na Saboru…”, odgovorio je.

Na kraju je upitan vjeruje li Ramljaku i Dalić.

“Mislim da su ovaj put dosta odgovora dali. Ne mogu uvijek svi zastupnici biti zadovoljni. Kao predsjednik Odbora ne bavim se vjerovanjem nego time da pred ovaj Odbor dovedem najvažnije ljude koji se bave Agrokorom, a Agrokor je trenutno najveći problem Republici Hrvatskoj”, zaključio je Kosor za N1.