Koronavirus je zaustavio cijeli svijet, ali ne i one koji su naumili u Trgovsku goru skladištiti radioaktivno smeće

Koronavirus je zaustavio cijeli svijet , ali nije one koji su naumili u Trgovsku goru skladištiti radioaktivno (i tko zna kakvo još) smeće. Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško je objavio javni natječaj u iznosu od 19.260.000,00 kn bez PDV-a, i to za aktivnosti ishođenja dozvola za izgradnju Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na Čerkezovcu.

Iako je Vlada RH rekla da sva ministarstva smanjuju troškove jer se gospodarstvo urušilo , ipak se u “prioritete” stavlja Trgovska gora i troši 20 milijuna kuna za ispitivanja u Čerkezovcu, objavio je na Facebooku gradonačenik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

Ali Fond i njegov direktor Prpić tu ne staju. Iz njegovog dopisa Nikoli Arbutini , načelniku Dvora vidi se da direktor Fonda, a ne predsjednik općinskog vijeća daje nalog da se sazove zasjednica vijeća za 24.4. , na kojoj treba imenovati člana povjerenstva za nabavu iz lokalne zajednice. Sve je jasno i sve se sad vidi!!!!!

Načelnik Arbutina ima pisani dokument o svemu, sve to zna i ništa ne poduzima da zaštiti svoju općinu i građane, već igra ‘ dvostruku igru’.

Ponovo se koristi trenutak kad građani Banovine i Sisačko- moslavačke županije ne mogu prosvjedovati niti se okupljati u većem broju od dozvoljenog. Ali to nas neće zaustaviti, poručuje gradonačelnik grada Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović.

Koronavirus je zaustavio cijeli svijet , ali nije one koji su naumili u Trgovsku goru skladištiti radioaktivno ( i tko…

Objavljuje Darinko DumbovicSubota, 25. travnja 2020.