Kornati: Jedrilica s češkom posadom nasukala se na otočić

Jedrilica na kojoj je bilo pet državljana republike Češke, nasukala se u petak oko 18.45 sati kod otočića Bikarijica na kornatskom arhipelagu blizu Žuta, doznaje se u šibenskoj policiji.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, svih pet članova posade uspjeli su iskrcati se na obalu pri čemu je jedna osoba kolabirala i povrijedila nogu, doznao je ŠibenikIN u Županijskom centru 112.

Nakon što je posada jedrilice dozvala u pomoć Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje, prema tom otoku hitno su upućeni brodovi polcije zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), dozanje se od lučkog kapetana Roberta Baljkasa,

Kako ŠibenikIN doznaje u Županijskom centru 112., spašavanje će biti otežano i neće se skoro dogoditi zbog loših vremenskih uvjeta.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je u kasnim popodnevnim satima upozorenje o mjestimičnim udarima snažnog vjetra na području Srednjeg Jadrana. Sjeveroistočni vjetar, najavili su, puhat će i do 34 čvora uz promjenljivo oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Do jutra bi se nebo trebalo razvedriti.