Povezite se

Vijesti

Korizmeni susret hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje u Remetama

Objavljeno

-

Na petu korizmenu nedjelju, 18. ožujka 2018., u svetištu Majke Božje u Remetama u Zagrebu, održao se korizmeni susret hrvatskih branitelja.

Kolona branitelja krenula je oganizirano prema glavnom ulazu crkve, u organizaciji Vlade Čuture i župnika Antonija Marijo Čirka, koji je ujedno i predvodio euharistijsko slavlje.

Korizmenom susretu hrvatskih branitelja nazočili su Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, savjetnik predsjednice RH Ante Deur, saborski zastupnik HDZ-a dr.Ivan Ćelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, generali Ljubo Ćesić Rojs, Josip Lucić, Mladen Markač, Zvonko Peternel te brojni predstavnici braniteljskih udruga.

Kako prenosi portal Totalno.hr remetski župnik Čirko osvrnuo se na ratifikaciju Istanbulske konvencije i Vladu Republike Hrvatske koja pod okriljem demokracije pokušava navesti narod da misle kako je to dobro.

Istaknuo je da se Crkva „zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju“ i poziva „odgovorne i javne djelatnike da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni“.

Bila je to prigoda da se prilikom druženja hrvatskih branitelja iskažu osjećanja i mišljenja na trenutačna politička kretanja u državi, prenosi Totalno.hr

Nastavi pregledavati
Reklame
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Svijet

Sjeverna Makedonija raspisala izvanredne parlamentarne izbore

Published

on

Parlament Sjeverne Makedonije u nedjelju je raspušten, a predsjednik Sobranja Talat Džaferi raspisao je izvanredne parlamentarne izbore za 12. travnja, osam mjeseci prije isteka aktualnog mandata.

Promatrači smatraju da je to velik test za proeuropsku politiku socijaldemokrata bivšega premijera Zorana Zaeva.

Potez koji je poduprlo 108 zastupnika u parlamentu koji broji 120 mjesta, uslijedio je nakon Zaevljeve ostavke podnesene prošli mjesec nakon što Europska unija još jednom njegovoj zemlji nije odredila  datum početka pregovora o pristupanju.

Zaevljev kabinet zamijenila je prijelazna vlada na čelu s ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim.

“Potpisao sam odluku (o određivanju datuma) za održavanje prijevremenih izbora 12. travnja”, rekao je zastupnicima Džaferi. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u subotu da će podržati otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o pristupanju EU-u, ako Europska komisija u ožujku pozitivno ocijeni napredak tih država.

Francuska je prošle godine blokirala početak pregovora s te dvije balkanske države tražeći se da prije toga promijeni metodologija pregovora i da Skopje i Tirana učine više u borbi protiv korupcije.

Sjeverna Makedonija je kandidatkinja za članstvo od 2005. i da bi uklonila blokadu Grčke čak je promijenila naziv države. 

Ucitavanje vijesti

Svijet

Najmanje 40 Amerikanaca koji se evakuiraju s kruzera zaraženo koronavirusom

Published

on

Dodao

Najmanje 40 Amerikanaca od njih četristotinjak koji se evakuiraju s kruzera Diamond Princess, čiji su putnici zadržani u karanteni blizu japanske obale, zaraženo je koronavirusom.

“Zaraženi američki državljani liječit će se u japanskim bolnicama”, rekao je za CBS Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za zarazne bolesti.

Sjedinjene Države istodobno evakuiraju ostale američke državljane s kruzera, ali na dobrovoljnoj bazi.

Dosad je američke putnike stiglo više desetaka autobusa. Oni će potom zrakoplovima biti prevezeni u Sjedinjene Države, gdje će 14 dana provesti u karanteni.

“Ako se kod nekih putnika za vrijeme putovanja zrakoplovom razviju simptomi bolesti, bit će premješteni u poseban dio zrakoplova”, rekao je Fauci.

Otprije zaraženi putnici zadržat će se na liječenju u japanskim bolnicama.

Jedan je američki putnik rekao da želi ostati na kruzeru do kraja karantene 19. veljače jer ga je strah vožnje s ostalim putnicima, najprije u autobusu pa potom u zrakoplovu.

Brod s 3711 putnika i članova posade stavljen je u karantenu početkom veljače, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hong Kongu pozitivan na novi koronavirus.

U nedjelju je zaraženima proglašeno 355 osoba. One su hospitalizirane, no nije poznato obuhvaća li taj broj i američke državljane.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Dvoje izbodeno u sukobu u ugostiteljskom objektu na Savskoj

Published

on

PU Zagrebačka izvijestila je da je oko 18.30 došlo do sukoba tri osobe u jednom ugostiteljskom objektu na Savskoj cesti u Zagrebu.

Iz policije su priopćili da je oko 18.30 došlo do sukoba između tri osobe.

U tom sukobu dvije su osobe ozlijeđene oštrim predmetom. Kako se doznaje, prevezene su u bolnicu.

Očevid je u tijeku.

Uskoro opširnije.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije