Korizmeni susret hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje u Remetama

Izvor: Totalno.hr

Na petu korizmenu nedjelju, 18. ožujka 2018., u svetištu Majke Božje u Remetama u Zagrebu, održao se korizmeni susret hrvatskih branitelja.

Kolona branitelja krenula je oganizirano prema glavnom ulazu crkve, u organizaciji Vlade Čuture i župnika Antonija Marijo Čirka, koji je ujedno i predvodio euharistijsko slavlje.

Korizmenom susretu hrvatskih branitelja nazočili su Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, savjetnik predsjednice RH Ante Deur, saborski zastupnik HDZ-a dr.Ivan Ćelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić, generali Ljubo Ćesić Rojs, Josip Lucić, Mladen Markač, Zvonko Peternel te brojni predstavnici braniteljskih udruga.

Kako prenosi portal Totalno.hr remetski župnik Čirko osvrnuo se na ratifikaciju Istanbulske konvencije i Vladu Republike Hrvatske koja pod okriljem demokracije pokušava navesti narod da misle kako je to dobro.

Istaknuo je da se Crkva „zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju“ i poziva „odgovorne i javne djelatnike da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni“.

Bila je to prigoda da se prilikom druženja hrvatskih branitelja iskažu osjećanja i mišljenja na trenutačna politička kretanja u državi, prenosi Totalno.hr