Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama

U Sisku se održava Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama, koje organizira Hrvatski nogometni savez.

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović ističe kako je to što se ova konferencija, četvrta po redu, održava u gradu dugogodišnje nogometne tradicije nije ništa neobično te rekao nešto više o samoj konferenciji:

“Konferencija je zamišljena da se raspravi i govori o stanju u hrvatskom nogometu, pa čak i o hrvatskom sportu, no naglasak će biti na nogometu, o jednom aspektu koji je vrlo problematičan i posebn a o čemu se u svijetu ali i Europi puno priča, a to je problem huliganizma i nasilja, li i određenih nezakonitosti veznih za utakmice, suđenja”.

„Naglasak konferencije je ukazati na pojavnost huliganizma na sportskim natjecanjima, oko i za vrijeme njih jer to više ne možemo nazvati slučajnošću. Huliganizam nije glavna tema o kojoj se mora pričati, tu je naravno i pitanje same sigurnosti jer je pred nama veliko sportsko natjecanje Svjetsko prventsvo u Rusiji, ali i Liga nacija. Hrvatski nogomet već godinama trpi štetu zbog takvog neprimjerenog ponašanja“ – naglasio je Vrbanović.

Zadovoljstvo održavanjem ove značajne konferencije u Sisku, gradu u kojem je osnovan prvi hrvatski nogometni klub „Segesta“ i koji je jedno vrijeme imao dva prvoligaša, izrazio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

“Imamo puno nogometaša, sportaša i svakako da želimo doprinijeti da na našim stadionima vlada red. To nije jednostavno izvesti zato je i HNS organizirao ovu konferenciju po četvrti puta, gdje sudjeluju svi oni koji su bitni za održavanje reda, koji su bitni za organizaciju nogometnih utakmica.

No u to procesu mora sudjelovati cijelo društvo, od onih najranijih dobi djelovati na svijest naših mladih ljudi da navijaju za svoj klub, da vole svoj klub, da vole svoje boje ali d se ponašaju na jedan primjeren način”, kazao je župan Žinić.

„To je intergn

irani proces i mi ćemo se kao županija uključiti kako bi i na našim stadionima navijanje bilo primjereno.“ – zaključio je Žinić.