Konferencija: Izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora

Prije 30 godina nije bilo interneta, a danas je teško zamisliti život bez njega, posebno u poslovnom svijetu. To je jedan od razloga zašto se u Zagrebu održava konferencija ‘Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora’. Cilj konferencije je skrenuti pozornost na važnost korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva s naglaskom na stvaranje jedinstvenog europskog digitalnog tržišta.

“Nažalost, jedinstveno digitalno tržište još ne postoji. Umjesto toga imamo 28 relativno malih tržišta u Europskoj uniji. Prema analizama Europskog parlamenta zbog toga godišnje gubimo 415 milijardi eura, stoga je jasno da moramo stvoriti jedinstveno europsko digitalno tržište”, rekao je Andrus Ansip, potpredsjednik EK za jedinstveno digitalno tržište.

“Nedavno ukidanje roaminga diljem Unije kao i skoro ukidanje geoblokiranja u online trgovini samo su neke od prednosti koje donosi europsko jedinstveno tržište, a ono znači otvaranje brojnih visokokvalificiranih radnih mjesta, dodatni godišnji rast od oko 3 posto za naša gospodarstva”, istaknuo je Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH.

Konferencija je održana u organizaciji predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatske gospodarske komore (HGK).