Konferencija ‘Hrvatski kvalifikacijski okvir – prilika za kvalitetnu provedbu cjelovite reforme obrazovanja’

FaH

Treću godinu održava se svečana konferencija ‘Hrvatski kvalifikacijski okvir – prilika za kvalitetnu provedbu cjelovite reforme obrazovanja’. Organizira ju Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na konferenciji su predstavljeni ciljevi razvoja i osposobljavanja s naglaskom na Hrvatski kvalifikacijski okvir kao instrument za provedbu obrazovne reforme na svim razinama – od strukovnog pa do cjeloživotnog učenja.

Sudionike je pozdravila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić. Ono što podržavamo je da se kvalifikacije razlikuju po vrsti primjerice stručni i sveučilišni studij. S obzirom da jedni imaju veći naglasak na vještine, a kod drugih je veći naglasak na akademska zvanja ali po razini ako je isti obujam ne smijemo ih razlikovati, ne smijemo diskriminirati 50.000 studenata stručnih studija, rekla je Divjak.

Uvodni govor održala je predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Ružica Beljo Lučić.

Sudionici konferencije, predstavnici obrazovnog sektora i tržišta rada, svojim su izlaganjima potaknuli raspravu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i ulaganju u ljudske potencijale.