Konferencija “Hrvatska kakvu trebamo – poljoprivreda za 21. stoljeće”

Na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – poljoprivreda za 21. stoljeće” koja se održava danas u hotelu Esplanade raspravljat će se o izazovima i budućnosti poljoprivrede u Hrvatskoj te kako potaknuti modernu i održivu proizvodnju uz bolje iskorištavanje izdašnih fondova Europske unije.

Bit će riječi i o uvođenju novih tehnologija i osiguranju usjeva, o mogućim i provedivim načinima udruživanja poljoprivrednika te o tome što je potrebno napraviti da se dvije ključne gospodarske grane – proizvodnja hrane i turizam – bolje povežu. Uz predsjednika Vlade bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar financija Zdravko Marić.

„Hrvatska kakvu trebamo“ projekt je Večernjeg lista, a konferenciju „Poljoprivreda za 21. stoljeće“ Večernji list provodi uz podršku svog specijaliziranog portala Agrobiz.hr. Na konferenciji će se, između ostalog, raspravljati o poticanju moderne i održive proizvodnje, korištenju EU fondova, uvođenju novih tehnologija i osiguranja usjeva, udruživanju poljoprivrednika te povezivanju proizvodnje hrane i turizma.