Koncert Thompsona triput skuplji od Prljavaca!?

Nastup Prljavog kazališta na proslavi obljetnice Oluje 5. kolovoza, kako doznajemo, grad Knin stajat će oko 115 tisuća kuna. No, zato će organizatori koncerta Marka Perkovića Thompsona morati platiti, čini se, i nekoliko puta veću svotu za njegov nastup koji se istu večer u povodu Oluje održava u Slunju.

I dok koncert Prljavaca organizira samo grad Knin, što je potvrdio i kninski gradonačelnik Marko Jelić, pokrovitelji Thompsonovog koncerta su Ministarstvo branitelja, grad Slunj te Karlovačka županija.

Marko Perković Thompson godinama je omiljen među braniteljskom populacijom, no čini se da ove godine ni oni nisu zadovoljni zbog njegova nastupa, a glavni razlog tome, kako doznaje Jutarnji list među braniteljima, je visoka cijena koncerta. Iz Thompsonova menadžmenta su od Ministarstva branitelja, doznaje list, na nedavnom sastanku tražili svotu od 500 tisuća kuna što je izazvalo val negodovanja. Kako je to Ministarstvu bilo previše, navodno, je na kraju dogovoreno da oni Thompsonu plate između 200 i 300 tisuća kuna.

Za sada nije poznato s kolikim će udjelom Thompsonov koncert sufinancirati grad Slunj i Županija, ali  poznato je da je pjevačeva ekipa, među ostalim, od grada Slunja tražila besplatne režije, odnosno, vodu i struju. Što se tiče Županije kao jednog od pokrovitelja, ona je tu prije svega, kako je potvrdio karlovački župan Damir Jelić, kao potpora gradu Slunju u organizaciji proslave.

“Nositelj projekta je Ministarstvo branitelja, a mi ćemo više pomoći radom i kompenzacijama, osigurati hitnu pomoć, redarsku službu, tehniku i slično”, kazao je župan Jelić.

“Govore da su cijene visoke jer je skupa produkcija jednog tako velikog koncerta. Mogu to razumjeti i ne tražimo nikoga da pjeva besplatno, to je njegov posao, ali s druge strane mislim da je neprilično i sramotno plaćati takve cifre nekome za sat-dva pjevanja, pogotovo u područjima kakav je Slunj, gdje vlada siromaštvo. Hajde da su to veliki gradovi poput Zagreba, ali u Slunju plaćati takve cijene!? Pa, ovdje se živi na rubu egzistencije, mnogi žive na socijalnoj pomoći “, kazao je jedan od branitelja za Jutarnji list.