Konavle opet gore, u zraku tri kanadera!

Protupožarne zračne snage iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u nedjelju su angažirane na gašenju tri požarišta, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Ponovno se razvio požar na krajnjem jugu Hrvatske u Konavlima, gdje djeluju tri kanadera CL-415, javlja Tportal.

Na požarištu u Biteliću u općini Hrvace u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koje je aktivno još od subote, djelovala su od jutros tri Airtractora, a nakon što se požar ponovno razbuktao, na ovo požarište upućen je jedan kanader i dva airtractora. Na požarištu Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila su angažirana četiri kanadera.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 1. lipnja, zračne snage sudjelovale su u gašenju 120 požara (44 u Šibensko-kninskoj, 38 u Splitsko-dalmatinskoj, 28 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 960 sati naleta (38 dana), pri čemu je izbačeno oko 32.500 tona vode te je prevezeno 198 vatrogasca i vojnika, s 13 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.